Cloud Security

Cloud security er en sikkerhedsforanstaltning der beskytter cloud-baserede ressourcer, applikationer og data mod trusler og risici.

Hvad er Cloud Security

Cloud security henviser til de sikkerhedsforanstaltninger og -procedurer, der anvendes til at beskytte cloud computing-miljøer og de data, der opbevares, behandles og overføres i skyen. Cloud computing indebærer levering af IT-tjenester, såsom opbevaring, databehandling og netværkstjenester, over internettet via en tredjepartsudbyder, også kendt som en Cloud Service Provider (CSP).

Da cloud computing involverer overførsel og opbevaring af data og applikationer uden for organisationens interne netværk, kan det medføre en række sikkerhedsrisici. Cloud security omfatter derfor en række teknologier og procedurer til beskyttelse af data og applikationer i skyen mod trusler som malware, hacking, data tyveri og DDoS angreb.

Cloud security involverer også forskellige niveauer af ansvar for både CSP’en og brugeren af skytjenesten. CSP’en er ansvarlig for den overordnede sikkerhed af skytjenesten og for at levere grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger som firewall beskyttelse, kryptering og adgangskontrol. Brugerne af skytjenesten er ansvarlige for at implementere yderligere sikkerhedsforanstaltninger som stærke adgangskoder, to-faktor-autentifikation og patch management.

Nogle af de teknologier og procedurer, der anvendes i cloud security, omfatter:

  • Kryptering af data under overførsel og i hvile
  • Adgangskontrol og identitetsstyring
  • Netværkssikkerhed, herunder firewall beskyttelse
  • Anomali detektion og forebyggelse af trusler
  • Overvågning og logning af aktiviteter i skyen
  • Regelmæssige sikkerhedstest og revisioner

En effektiv cloud security strategi kræver en kombination af teknologier, procedurer og uddannelse af brugerne for at reducere sikkerhedsrisici og beskytte organisatoriske data og applikationer i skyen.