DNS – undgå at dine mails går tabt

front

Microsoft 365 annoncerer en supportpolitik opdatering til Time To Live-værdien (TTL) for MX-poster, der peger på Exchange Online og Exchange Online Protection.

Fra d. 2. maj sker en teknisk ændring, hvilket er yderst vigtigt at være opmærksom på, da man ellers kan risikere at sendte mails går tabt.

Har du også tænkt over hvordan det fungerer, når du indtaster hjemmesideadressen og computeren så henter hjemmesiden?

Læs med her..

DNS står for Domain Name System. Det er det system på internettet, der gør det mulig for os mennesker at bruge navne som fx www.google.com.

DNS-systemet tager sig af at lave en oversættelse, hvorved oversættelsen sker fra navnet – Domænenavn – til IP-adressen.

DNS-serverne fungerer lidt ligesom en gammel telefonbog, som samler alle navne, telefonnumre og adresser ét sted. DNS-Servere er bygget op således, at de har en cache – altså en hukommelse så den ikke hele tiden skal tjekke hvilken server man skal til, når man f.eks. skriver www.google.dk i sin browser. Her har Google bestemt, at DNS Serverne skal spørge Google hvert 5 minut, om der er sket en ændring, altså om www.google.dk skal til en anden adresse. Altså hvis det er mindre en 5 minutter siden, at DNS-serveren sidst har spurgt Google, så spørger den ikke igen, er det mere end 5 minutter spørger den igen. (Dette er meget overordnet, i praksis spørger den oftere).

Ydermere blev det den dengang du eller din IT Partner satte dit domæne op til at ligge hos Microsoft 365, at afsender der gerne vil sende dig mails, skal spørge dig (Din server) efter hvor mails ligger henne.

Herved er det her ændringen fra Microsoft bliver relevant, da dette gør at indstillingerne maksimalt må være op til 6 timer – dog anbefales der fra Microsoft en time.

Denne cache indstilling bestemmer hvor tit en DNS-server skal slå dit domæne op hedder TTL.

Vi hos IT Confidence har udviklet et værktøj, som hjælpe dig med at se hvad din TTL er: https://mxttl.itconfidence.dk/

På siden skal du indtaste dit domænenavn, f.eks. itconfidence.dk

Herefter kan du i TTL se at der står 3600. Dette tal er i sekunder, og 3600 sekunder svarer til en time. Herved kan det aflæses, at IT Confidence overholder Microsoft’s nye standard. Tallet her skal altså være lig med eller under 21600.

Er tallet over 21600, skal du rette din DNS, for at sikre at mails ikke gå tabt.

https://computersnstuffwaco.com/major-update-from-message-center-46

https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/admin/get-help-with-domains/create-dns-records-at-any-dns-hosting-provider?view=o365-worldwide