Efterårsnyheder i Teams

I oktober måned har Microsoft frigivet en masse nye funktioner i Teams, der nu er tilgængelige for at forbedre din oplevelse med møder og opkald, chat og samarbejde. I dette indlæg får du et lille udpluk og af de mange nye funktioner i Teams.
Erhvervstelefoni med Teams

Møder og opkald

Undertekster

Microsoft Teams har navne på personer så du kan se, hvem der taler sammen med, du kan se hvad der bliver sagt, hvilket gør møder mere inkluderende og nemmere at følge med i.

Spotlight på en individuel videodeltager for alle deltagere i et møde.

Teams-mødeværter kan nu fastgøre et individuelt videofeed, som alle deltagere kan se under et Teams-møde. Når en deltager er fastgjort, vil være den person blive vist for alle deltagere. Dette gælder for pc, Mac, mobil (kun visning) og Microsoft Teams-rum på Windows.

Forhindre deltagere i at slå lyden fra i teams møder.

Mødelederen og præsentationsværter kan nu forhindre deltagere i at slå lyden fra under mødet og gøre det muligt for bestemte deltagere at slå lyden fra, når de løfter deres hænder. Dette kan være nyttigt for pressekonferencer og klasseværelser scenarier, hvor du ønsker at være i kontrol over, hvem der taler.

Skrivebeskyttet Microsoft Whiteboard-tilstand

”Skrivebeskyttet” i Microsoft Whiteboard er tilgængelig i Teams, hvilket giver dig mulighed for at præsentere det digitale whiteboard i skrivebeskyttet tilstand eller give andre mulighed for at redigere og samarbejde, når du får adgang.

Møde- og opkaldsoptagelser, gemt i OneDrive- og SharePoint

Teams-møde- og opkaldsoptagelser, kan nu gemmes i dit OneDrive for Business eller i SharePoint, så du kan dele optagelser med gæster eller eksterne brugere, få hurtigere adgang til mødeoptagelser og administrere optagelser med sikkerheds- og overholdelseskontroller, der er tilgængelige for andre filtyper i Microsoft 365. Teams-administratorer kan vælge deres registreringsplacering ved at opdatere politikker ved hjælp af PowerShell.

Ændringer i politikken for indgående IP-video (nye lyd- og videopolitikker)

Nye opdaterede mødepolitikker for at give it-administratorer mere kontrol over, hvordan video håndteres i Teams-møder. Den aktuelle politik kan kun indstilles til at forhindre udgående video. Microsoft har udvidet politikken ”Tillad IP Video” for at forhindre både udgående og indgående video efter behov. Administratoren kan bruge denne politik til at administrere båndbredde.

Chat og samarbejde

Ny status for offline tilstedeværelse, fortæl andre, når du ikke er tilgængelig i Microsoft Teams. Du kan nu ændre din tilstedeværelse til “Offline”. Dette giver dig fuld adgang til Teams, mens du signalerer til kolleger, at du ikke er tilgængelig. Dette er en længeventede funktion for brug i forbindelse med telefoni i teams.

Sprogafhængig korrektur

Kommuniker ved hjælp af flere sprog i Microsoft Teams. Hvis du skriver forskellige meddelelser på forskellige sprog, kan du nu se stavekontrol, der er relevant for det sprog, du bruger, når du skriver en meddelelse i Teams-skrivebordsappen.

Skabeloner til oprettelse af et nyt team

Når du opretter et nyt team, kan du nu vælge mellem
en række skabeloner, der kan tilpasses, herunder eventmanagement, krisestyring samt branchespecifikke skabeloner som hospitalsafdeling og bankfilial. Microsoft udgiver et sæt skabeloner, og som it-ekspert kan du også oprette nye brugerdefinerede skabeloner til din organisation, så du kan standardisere teamstrukturer, overfladerelevante apps og skalere bedste fremgangsmåder. En rigtig god løsning for jer der skal i gang med at implementere Teams i en organisation.

Ny fildelingsoplevelse

Du kan nu oprette et link, delbart link til alle filer, der er gemt i Teams, og angive de relevante tilladelser direkte. Derudover kan du også angive tilladelser for filer, der er gemt i SharePoint eller OneDrive, mens du opretter en privat chat eller starter en kanalsamtale.

Nye og forenklede meddelelsesindstillinger

Som bruger kan du nu konfigurere og tilpasse dine meddelelsesindstillinger via en sektion med nydesignede meddelelsesindstillinger. Denne nye funktion gør det nemmere at finde de nøjagtige meddelelser, du ønsker, så du kan holde styr på den aktivitet, der betyder noget for dig.

Hvis du vil have adgang, skal du gå til dit profilbillede > Indstillinger > Beskeder. Der er også tilføjet en ny indstilling, der giver dig mulighed for at slå forhåndsvisninger af meddelelser fra i chatmeddelelser, hvis du ønsker mere ro.