Microsoft Teams – Januar 2021

Microsoft har i denne uge lanceret de sidste funktioner i Teams, ud fra den liste af nye muligheder de præsenterede i december opdateringen af Teams. Listen over opdateringer er lang, og overskriften er tilføjelsen af virtuelle ”break out-rooms” til møder. Derudover er der en ny mødeoplevelse før tilslutning med hurtigere adgang til alle video- og lydindstillinger, og møder viser nu en kort besked fem minutter før mødetiden er udløbet. Livebegivenheder understøtter nu realtids oversættelse fra 13 nye sprog.
Microsoft Teams nyheder

Forbedrede opkaldsfunktioner  og livebilledtekster

Omkring opkald har Microsoft tilføjet muligheden for at se flere mulige numre at ringe til på den samme kontaktperson, hvis kontaktpersonen naturligvis har dem til rådighed. Denne funktion fungerer kun internt blandt sine kolleger. Live billedtekster understøttes nu også i 1:1-opkald. 

Bedre Chat og samarbejdsoplevelser

Til chat- og samarbejdsoplevelser har Microsoft forbedret relevansen af søgeresultater ved hjælp af en ny model, i stedet for blot at vise de tre seneste søgninger, Samtidig er videoafspilnings oplevelsen i Teams er blevet hurtigere og forbedret. På iOS kan brugerne nu gemme filer lokalt for at få adgang offline.  

Forbedringer i Yammer APP og Teams Telefoner

Yammer Communities-appen til Teams giver nu brugere mulighed for at søge efter Yammer-samtaler i appen, og SharePoint har et par nye muligheder, f.eks. muligheden for at tilføje dele af et SharePoint-site som faner i Teams eller adgang til SharePoint-ressourcer i Teams-kanaler. Teams-enheder har også masser af nyheder, herunder nogle nye funktioner for Teams-telefoner, der blev annonceret i sidste måned. Andre opdateringer inkluderer Cortana stemmeassistance i forhåndsvisning til mødedeltagere på ”lokalet”, hvilket betyder, at brugeren kan bede Cortana om at starte eller afslutte et møde. 

Spotligtfunktion og nye enheder

Det er blevet muligt at styre Spotlight-funktionen fra Teams Rooms-konsollen, og brugere, der opretter forbindelse til en Teams Room-enhed med en pc, kan nu dele pc-lyd via HDMI. Der er også nye enheder som Yealink WH66 og WH67, et sæt enheder, der kan bruges som mødetelefon, trådløs telefonoplader og USB-hub.