Microsoft Teams – Telefoni nyheder

Skærmbillede 2022-01-10 kl. 12.08.14

Grupperne Teams Phone SMB (“Microsoft 365 Business Voice”) og Enterprise (“Teams Calling Essentials”) er blevet konsolideret i et nyt tilbud kaldet “Teams Phone with Calling Plan”. D. 1. januar 2022 kunne Teams-telefon med opkaldsplan købes hvorved Business Voice udfases den 1. marts 2022.

Plan på ændringer;

      1. januar 2022

  • “Teams Phone with Calling Plan” SKU kan købes via partnere.
  • Direkte køb via internettet vil være tilgængelige 3. januar for USA, Storbritannien og Californien og midten af januar for alle andre markeder, hvor det er muligt.

    1. marts 2022

  • Business Voice ikke længere tilgængelig.
  • Kunder, der har købt Business Voice før denne dato, vil fortsætte med deres Business Voice-abonnement indtil dets udløbsdato.

    30. juni 2022

  • Sidste dag til at forny eksisterende Business Voice-licenser

Hvorfor udskiftes Business Voice?

Den primære årsag til udskiftningen skyldes en forenkling – konsolideringen af Teams Phone SMB- og Enterprise-pakketilbuddene har til formål at forenkle købsbeslutningsprocessen.

Hvem påvirkes af denne ændring?

Der er ingen øjeblikkelig handling for eksisterende Business Voice-kunder. De vil fortsætte med at bruge Business Voice indtil den dato, hvor deres abonnement udløber, og kan på fornyelsestidspunktet vælge fra den nye Teams Phone with Calling Plan-pakke eller forny deres Business Voice-abonnement i en ekstra periode indtil 30. juni 2022.

Om Teams telefon med opkaldsplan

Hvad er inkluderet i Teams Phone med opkaldsplan?

Teams Phone with Calling Plan er et cloud-baseret telefonsystem, der gør det muligt for brugere at foretage, modtage og overføre opkald til og fra fastnettelefoner og mobiltelefoner på det offentlige telefonnetværk (PSTN) i Microsoft Teams.

Teams Phone med opkaldsplan inkluderer et telefonsystem og en indenlandsk opkaldsplan.

Tilføjelse af gratis numre og yderligere minutter kan betales pr. brug gennem en forudbetalt tegnebog, kendt som kommunikationskreditter. En valgfri international opkaldsplan, der inkluderer 600 minutter/bruger/måned, kan købes som en tilføjelse.

Hvad er forskellene mellem Teams Phone med opkaldsplan og Business Voice?

Den nye talepakke vil kun omfatte et telefonsystem og indenlandske opkaldsplan. Lydkonferencefunktionalitet – tidligere tilgængelig som en del af Business Voice – vil være en del af alle Teams-inklusive Microsoft 365 og Office 365 SKU’er (i forhold til en tilføjelsesfunktion) fra den 1. marts 2022.

Hvad med lydkonferencer?

Fra nu af og frem til 31. maj 2022 kan kunder tilføje lydkonferencer til et Microsoft 365- eller Office 365-abonnement gratis i op til 12 måneder. Fra den 1. marts 2022 vil lydkonferencefunktionalitet være inkluderet i alle Teams-inklusive Microsoft 365- og Office 365-licenser.

Er Teams Phone med opkaldsplan også tilgængelig som et selvstændigt produkt?

Nej. På nuværende tidspunkt skal kunder have et berettiget Microsoft 365- eller Office 365-abonnement til tilføjelse af Teams-telefon med opkaldsplan.

Hvilke sprog er Teams Phone with Calling Plan tilgængelig på?

Den er tilgængelig på de sprog, der understøttes af Microsoft Teams.

Hvordan kan Teams-telefon med opkaldsplan købes?

Teams-telefon med opkaldsplan kræver, at en virksomhed har et Microsoft 365- eller Office 365-abonnement, der inkluderer Microsoft Teams. Teams-telefon med opkaldsplan kan føjes til følgende kvalificerede abonnementer: Microsoft Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic, Business Standard, Business Premium, F1, F3, E3, A3 og Office 365 F1, F3, E1, E3, A1, A3.

Kan jeg bruge mine eksisterende telefonnumre?

Ja, du kan overføre dine telefonnumre fra din nuværende tjenesteudbyder til Teams Phone. Når du har overført dine telefonnumre, bliver Microsoft din tjenesteudbyder.

Kan kunder medbringe deres egen opkaldsplan?

Ja, kunder kan arbejde sammen med deres Microsoft-partner om at tilføje deres egen opkaldsplan til Teams Phone-standalone-tilbuddet.

Kunder kan vælge mellem at bruge Microsoft som deres telefonioperatør eller at tilslutte deres egen operatør til Microsoft Teams ved at bruge Operator Connect eller Direct Routing. Direct Routing gør det muligt for kunder at bruge deres egen PSTN-operatør ved at forbinde deres Session Border Controller(s) (SBC) til telefonsystemet med Operator Connect, forudsat at deres eksisterende operatør er deltager i Microsoft Operator Connect-programmet, kan de administrere PSTN-opkald og Session Grænsekontrollører (SBC’er).

Kan jeg ringe til nogen gratis ved hjælp af Microsoft Teams?

Ja, Teams understøtter opkald og møder mellem Teams-brugere i samme organisation og med andre organisationer, der bruger ekstern adgang (forbund) eller ved at organisere møder. Ved at tilføje Teams Phone til Microsoft Teams tilføjer du telefonifunktioner til Teams. Dette giver dig mulighed for at tildele et telefonnummer til Teams-brugere og giver dem mulighed for at ringe til PSTN-numre og modtage indgående opkald til deres telefonnummer.

Opkaldshåndtering med Teams telefon

Microsoft Teams med Teams Phone understøtter forskellige muligheder for gruppeopkald, såsom:

– Opkaldsgrupper og afhentning af opkald: en indbygget funktion, der giver brugerne mulighed for at definere deres viderestillingsmuligheder, herunder samtidig opkald til teammedlemmer eller en selvstyrende gruppe af kolleger (opkaldsgrupper).

– Opkaldskøer: en indbygget funktion, der kan bruges og konfigureres til at håndtere forskellige servicenummerscenarier i din organisation, såsom en helpdesk eller virksomhedens hovednummer. En opkaldskø kan byde opkald velkommen med en hilsen, afspille musik på hold, mens en opkalder er i en kø og distribuere opkald til agenter med overløbsmuligheder.

– Kontaktcenter/receptionsløsninger: De indbyggede funktioner i Microsoft Teams og Teams Phone forventes at tilfredsstille gruppeopkald og receptionsscenarier for de fleste kunder. For mere avancerede scenarier, der går ud over, hvad Teams oprindeligt leverer, kan Teams Phone integreres med forskellige tredjeparts kontaktcentre og receptionsløsninger.

Kan Microsoft Teams konfigureres til samtidig at ringe til en fastnettelefon og en mobiltelefon, når folk forsøger at nå mig?

Ja, når du bruger Teams Phone med Microsoft Teams, vil dit fastnetnummer på kontoret blive tildelt Microsoft Teams, og du vil modtage dine indgående opkald i de forskellige Teams-apps. Ved at bruge samtidig ringning kan du konfigurere Microsoft Teams til også at ringe til din mobiltelefon, når der modtages et opkald på dit fastnetnummer.

Enheder til Teams telefon

Hvilke enheder eller platforme er Teams Phone tilgængelig på?

Teams Phone opleves gennem Microsoft Teams-applikationen, der er tilgængelig på iOS, Android, Windows, Mac og web.

Hvilke telefoner understøttes?

Teams Phone opleves gennem Microsoft Teams-applikationerne. Enheder, der er certificeret til Teams, giver en problemfri Teams-oplevelse på bordtelefoner, konferencetelefoner og mødelokalesystemer: læs mere her. Se Microsoft Teams Devices Marketplace for tilgængelige enheder. Teams Phone fungerer med enheder, der er certificeret til Skype for Business med funktioner på denne liste. I 2023 vil disse enheder ikke længere fungere med Teams Phone.

Understøtter Teams Phone SMS?

Teams Phone har ikke indbygget support til fax, og dette er ikke planlagt. Vi vil anbefale at bruge en cloud-native faxtjenesteudbyder i kombination med Microsoft 365 og Teams Phone.

Teams Phone har i øjeblikket ikke indbygget support til SMS-beskeder. Microsoft er opmærksom på dette behov, og vi er i øjeblikket ved at undersøge vores muligheder. Der er forskellige apps til integration af SMS-beskeder tilgængelige via Teams App Store, men de kan ikke bruge de telefonnumre, der er tildelt Teams Phone-brugere til SMS-beskeder.

Kontakt IT Confidence ved yderligere interesse eller spørgsmål:
Tlf. 7020 7755
Mail: kontakt@itconfidence.dk