Tager du backup af din IT-installation efter 3-2-1 reglen?

3-2-1 reglen er en backup-metode, der giver dig den største sikkerhed for at dine data kan overleve en hver katastrofe – hvad enten din hardware bliver stjålet, går til i en brand eller slettes med malware.
tape

Dine data (og dermed sikkert hele din forretning) er udsat for mange risici: brugerfejl, malware, hackere, brand, tyveri og naturkatastrofer (i Danmark kunne det fx være oversvømmelser). Mange af disse ting tænker man ikke meget over i dagligdagen, men når katastrofen sker, er det vigtigt at man kan gendanne virksomhedens data – så hurtigt som muligt. Det er her 3-2-1 reglen kan sikre dig.

3-2-1 reglen

3-2-1 backup-reglen er: opbevar mindst tre (3) kopier af dine data, og opbevar to (2) sikkerhedskopier på forskellige lagringsmedier, hvor en (1) af dem er placeret et andet sted end dine data.

3 kopier af dine data: Du bør altid have tre kopier af dine data – en primær og to backups. Dette skal du have for at nedsætte risikoen for, at der opstår fejl og for at du kan opbevare data på forskellige medier og på forskellige lokationer.

2 sikkerhedskopier: Opbevar 2 backups på forskellige enheder eller medier. Al teknik vil på et eller andet tidspunkt blive gammelt og slidt – og så opstår risikoen for nedbrud. Med 3-2-1 reglen anbefales det derfor, at du opbevarer kopier af dine data på mindst to forskellige lagringstyper – fx på interne harddiske OG på flytbare medier eller på to interne harddiske på forskellige lagerplaceringer.

1 kopi på en anden lokation: Du bør fysisk opbevare en kopi af dine data på en helt anden lokation end dine primære data. Mange af de nedbrud, der kan ramme dig, betyder måske, at din hardware bliver ødelagt – fx ved en brand. Hvis du opbevarer dine primære data og dine backups på samme lokation mister du dine data. 3-2-1 reglen anbefaler derfor, at du flytter en af dine kopier til en anden fysisk lokation – fx i et andet servercenter eller i skyen.

Vil du undgå båndsalat og et potentielt tab af data og penge?

Med 3-2-1 reglen kan du sikre dine data, men du risikerer også at rende rundt med flytbare harddiske eller måske de gode gamle backupbånd – for at sikre dig, at primære data og kopier ikke ligger samme sted.

Ved at få en professionel backup-løsning – som fx Veeam Backup & Replication – kan du nemt sikre dine data. Her opbevares din tredje kopi i skyen – fx automatisk i prisbilligt Amazon S3 eller Azure blob storage.

Med en professionel løsning kan du:

  • Styre rettigheder, så du bestemmer, hvem der har adgang til den tredje kopi
  • Lynhurtigt få hele dit miljø i luften igen med Azure eller Amazon – enten permanent eller som nødberedskab.
  • Undgå potentiel nedetid – hvad koster bare ”en” dag hvor alt står stille?

Vil du høre mere om en professionel backup-løsning, er du meget velkommen til at kontakte os.