Teams Connect – Shared Channel/Delte Kanaler

Skærmbillede 2022-04-10 kl. 20.07.14

Teams Connenct-delte kanaler er nu tilgængeligt i en offentlig forhåndsvisning. Dette er inkluderet i Office 365/Microsoft 365 Business, Enterprise og Education-abonnementer.

Samarbejde på flere arbejdspladser er blevet mere digitalt samt cloudbaseret. Teams Connect, Delte Kanaler gør det nemmere at samarbejde indbyrdes med mennersker, som er udenfor din egen organitation – kommunikation med partnere, følge op leverandører samt nå ud til dine kunder.

Gennem Microsoft Teams kan du sikkert samarbejde med eksterne interessenter. Dette bidrager til en effektivisering af samarbejde både i eget team og på tværs af organisationsgrænser. Med delte kanaler kan flere organisationer arbejde sammen i et fælles rum, hvor det muligt at have samtaler, planlægge et møde, dele filer samt samarbejde om apps uden nogensinde at skifte til en anden ”tennant/konto”.

I videoen nedenfor er det muligt at få forklaret løsningen nærmere på engelsk.

https://www.microsoft.com/en-us/videoplayer/embed/RE4R6zf?autoplay=false

Arbejd på tværs af organisatoriske grænser som ét udvidet team

Kanaler er samarbejdsrum i teamet, som bidrager til en organisering af samtaler omkring et projekt, et emne eller et fælles mål. Microsoft introducerer en ny kanaltype, ”delte kanaler”, sammen med standard- og private kanaler som vi allerede kender på markedet i dag.

Delte kanaler gør det muligt for brugere at invitere andre til en bestemt kanal uden først at skulle tilføje dem til teamet. Herved undgår brugeren at skulle oprette nye teams, når samarbejdet i eksisterende kanaler skal udvides til andre uden for teamet eller din virksomhed.

En ny kanaltype, delt kanal, sammen med standard- og private kanaler

Eksterne delte kanaler vises sammen med brugerens interne teams og kanaler. Brugere behøver ikke at skifte konto, hvilket gør eksternt samarbejde lige så problemfrit som internt. For eksempel vil et team, der arbejder på et nyt produkt, være i stand til at dele en kanal med en ekstern samarbejdspartner, og samtidig opnå ét fælles arbejdsområde på tværs af flere virksomheder og organisationer. Dette fremmer effektivitet, gennemsigtighed, ansvarlighed samt en klar og åben kommunikation, især for mennesker, hvis daglige arbejde er afhængig af samarbejde med eksterne partnere, leverandører og kunder.


Kanalmedlemmer kan starte et ad hoc-møde eller et planlagt møde direkte fra kanalen og invitere andre til at deltage. 

Delte kanaler understøtter også en række app-funktioner, der er bygget til at forbedre samarbejdet på tværs af teams. 

Alle kan uploade, se og være medforfatter til dokumentet på samme tid


Administratorer er altid i kontrol

Delte kanaler giver Teams-administratorer en række kontrolelementer, der opfylder din organisations specifikke behov til sikkerhed og Governance. Ved hjælp af Teams-politikker kan administratorer kontrollere, om brugere kan oprette en delt kanal, dele kanaler med personer uden for organisationen og deltage i en ekstern delt kanal.

Det eksternt samarbejde i delte kanaler drives af B2B Direct Connect, som er en ny måde at samarbejde med andre Azure AD-konti på. Her der der ikke behov for, at tilføje den eksterne bruger som B2B-gæst. Azure AD-administratorer kan administrere direkte B2B-forbindelse ved hjælp af adgangspolitikker på tværs af lejere. Eksternt samarbejde er som standard slået fra. 

For at aktivere en delt kanal mellem virksomheder skal begge parter konfigurere adgangspolitikker på tværs af lejere. ADerudober kan administratorer kan give, begrænse eller tilbagekalde adgang for eksterne brugere på individ-, gruppe- eller lejerniveau.


Hver delt kanal får et dedikeret SharePoint-websted. Betingede adgangspolitikker, der anvendes på SharePoint-appen i den tennant, der hoster den delte kanal, vil gælde for dokumentsamarbejde i kanalen. Afslutningsvis kan administratorer også administrere delte kanaler programmatisk ved hjælp af PowerShell- og Graph API-kommandoer.

Administrer eksternt samarbejde ved hjælp af B2B Direct Connect cross-tenant adgangspolitikker.

Forbedre din sikkerhed og compliance, når du samarbejder med eksterne parter

Delte kanaler er bygget på Microsoft 365 hyperscale, enterprise-grade cloud, der tilbyder avanceret sikkerhed og compliance-funktioner. Delte kanaler understøtter et rigt sæt af informationsbeskyttelsesværktøjer til værtsadministratorer til at administrere og styre kanaldata, herunder eDiscovery, juridisk hold, kommunikationsoverholdelse, informationsbarrierer, revisionslogfiler, opbevaring og DLP.
Tennant ejeren, hvor den delte kanal oprettes, ejer kanalens data. Når de deles med en anden lejer, vil ”ejers” politikker være gældende.