Denial-of-service (DoS)

Denial-of-service (DoS) er en teknik, hvor en angriber forsøger at overbelaste eller udsætte en webside eller server for at gøre den utilgængelig for brugere.

Hvad er Denial-of-service (DoS)

Denial-of-Service (DoS) (på dansk “tjenestenægtelse”) er en type angreb, der har til formål at forhindre legitime brugere i at få adgang til en ressource eller tjeneste, som er tilgængelig via internettet.

Ved et DoS-angreb sender en hacker en stor mængde trafik eller forespørgsler til målets server eller netværk, som resulterer i, at serveren eller netværket bliver overbelastet og ikke kan håndtere den normale trafik. Som et resultat kan den ønskede tjeneste blive gjort utilgængelig for legitime brugere, og der kan opstå driftsforstyrrelser og økonomiske tab.

En DoS-hacker kan bruge forskellige metoder til at udføre angrebet, herunder distribueret DoS (DDoS), hvor hackeren bruger et netværk af inficerede enheder (botnet) til at sende store mængder trafik til målet. DDoS-angreb kan være meget svære at håndtere, da trafikken kommer fra flere forskellige kilder, og det kan være vanskeligt at blokere alle disse kilder samtidigt.

For at beskytte sig mod DoS-angreb er det vigtigt at implementere robuste sikkerhedsforanstaltninger og overvåge netværkstrafikken for at identificere og blokere mistænkelige aktiviteter. Derudover kan man bruge en tjenesteudbyder med DoS-beskyttelse, der kan håndtere store mængder trafik og forhindre angreb i at påvirke de ønskede tjenester.