Github

GitHub er en webbaseret platform til versionskontrol og samarbejde på softwareprojekter. Github giver udviklere et sted at gemme, administrere og dele deres kodebase.

Hvad er Github

Versionskontrol handler om at holde styr på ændringer i filer over tid. Med GitHub kan udviklere oprette et såkaldt “repository” (repo), hvor de kan gemme og organisere deres kode. Når ændringer foretages i koden, kan de registreres og dokumenteres i et versionskontrolsystem. Dette gør det muligt for udviklere at spore ændringer, samarbejde om projekter og vende tilbage til tidligere versioner af koden, hvis det er nødvendigt.

 

GitHub tilbyder også forskellige funktioner til samarbejde. Flere udviklere kan arbejde på samme projekt samtidig ved at oprette “branches” (grene) af koden, hvor de kan eksperimentere og foretage ændringer uden at påvirke hovedkoden. Når en udvikler er færdig med at arbejde på en gren, kan de anmode om, at deres ændringer bliver “flettet” (merged) tilbage i hovedkoden, så alle kan drage fordel af de opdateringer.

 

GitHub har også faciliteter til at diskutere og gennemgå kode, administrere problemrapporter og sporingsopgaver, samt mulighed for at automatisere tests og bygger af softwareprojekter.

 

GitHub er blevet meget populært inden for softwareudviklingsfællesskabet og bruges af millioner af udviklere og virksomheder over hele verden til at samarbejde om projekter og dele åben kildekode.