IP Adresse

En IP-adresse er en unik numerisk identifikator, der tildeles enheder i et netværk for at muliggøre kommunikation og identifikation på internettet.

Hvad er en IP Adresse


En IP-adresse (Internet Protocol-adresse) er en unik numerisk identifikator, der tildeles til enhver enhed, der er tilsluttet internettet. En IP-adresse kan sammenlignes med et telefonnummer, som identificerer en specifik enhed og gør det muligt for den at kommunikere med andre enheder på internettet.

IP-adresser består af en række tal, normalt opdelt i fire separate sæt adskilt af punktummer. For eksempel kan en IP-adresse se sådan ud: 192.168.0.1. De første to sæt af numre angiver normalt netværksadressen, mens de sidste to sæt angiver enhedsadressen.

Der findes to versioner af IP-adresser: IPv4 og IPv6. IPv4 er den mest almindelige og bruges i dag på størstedelen af internettet, mens IPv6 er en nyere version, der introducerer flere tal i adressen for at imødekomme det stadigt voksende antal enheder, der er tilsluttet internettet.

IP-adresser gør det muligt for enheder at kommunikere med hinanden på tværs af internettet ved at identificere kilde og destinationsadresserne i hver data pakke, der sendes over nettet. Dette gør det muligt for data at blive dirigeret til det rigtige sted og leveret sikkert og pålideligt.