IT Outsourcing

shutterstock_1874230318 (1)

Hvorfor er IT-outsourcing en god idé? Her på siden finder du al den viden du har brug for:

Hvad er IT-outsourcing

Fordele ved at outsource

Ulemper ved at outsource

Hvornår skal man outsource

Derfor skal du vælge it-outsourcing 

Hvad er IT-outsourcing?

IT-outsourcing er en oplagt mulighed for dig, der ønsker mere tid til din virksomheds kerneopgaver. Ved at IT-outsource lader du specialister overtage driften af din virksomheds IT i større eller mindre grad.
For mange virksomhedsejere og ledere kan dette virke overvældende. IT-outsourcing har dog mange fordele, som kan gøre din virksomheds daglige drift lidt lettere.

Fordele ved at outsource IT i virksomheder

  • Spar tid og penge

Når du vælger at outsource din virksomheds IT, sparer du både penge, tid og ressourcer.

Det frigiver tid såvel som penge til virksomhedens kernekompetencer, når man lader specialister overtage ens IT-opgaver. Ved at outsource virksomhedens IT kan medarbejderne bruge tiden på vigtigere arbejdsopgaver frem for administrative og drifts- og opdateringsopgaver. På denne måde opnår I en større fleksibilitet på arbejdspladsen, da hver medarbejder ikke længere er bundet til at skulle besidde eller udvikle specielle kompetencer.

  • Et bedre overblik over dine omkostninger

Når du vælger IT-outsourcing, opnår du en større indsigt i dine IT-udfordringer. Du får ligeledes større klarhed over de udgifter, der opstår i forbindelse med vedligeholdelsen af din virksomheds IT-systemer.

  • Problemløsning på en proaktiv måde

Når du skal håndtere et problem med IT, bør du ikke kaste dig over den første opgave på en stressende måde, din IT-håndtering skal med andre ord ikke være som en brandslukning. Den skal derimod være proaktiv.

Når din virksomhed outsourcer jeres IT-løsning får I et hold af erfarne eksperter i håndteringen af IT-systemer. Disse erfaringer gør, at jeres IT-konsulenter kender udfordringerne, inden de opstår – og de er således i stand til at løse dem på en let og effekt måde. I vil derfor sjældent komme til at opleve uforudsete omkostninger eller tekniske nedbrud i jeres IT-system.

  • Få højere sikkerhed og løbende opdatering af systemer

Teknologien forandrer sig hele tiden. Ved at outsource din virksomheds IT er du sikker på at dine systemer følger med denne udvikling. Med IT-outsourcing bliver din IT løbende forbedret, og sikkerheden bliver højnet. Af den grund vil dine enheder som f.eks. PC, netværk, servere og WI-FI altid være opdateret med de nyeste software og sikkerhedsopdateringer.

  • Høj specialisering er lig med høj kvalitet

Ved at vælge IT-outsourcing vil du få adgang til vejledning og ekspertise, som du normalt ikke kan have i huset som mindre eller mellemstor virksomhed. Som resultat heraf opnår dine brugere en bedre service, såvel som de kan få hurtigere hjælp til at løse deres opgaver.

Ulemperne ved at outsource

Når du vælger at outsource din virksomheds IT, giver du slip på noget af den kontrol, du har haft over den daglige drift. Som følge af dette vil du ikke længere selv være en lige så stor del af den daglige IT-drift som hidtil, og du vil ikke altid kunne bestemme den rækkefølge, som opgaverne udføres i.

IT-outsourcing medfører også, at du bliver afhængig af en anden virksomhed og deres ekspertise. Det betyder, at du ikke længere har samme rådighed over dele af virksomhedens IT-drift og produktion. Af den årsag er det vigtigt, at du sikrer dig en alternativ løsning, hvis den, som du outsourcer til, ikke længere er i stand til at arbejde med dig.

Det kan være vanskeligt at være afhængig af en bestemt virksomhed, som skal levere services til sin virksomhed. Har man arbejdet med den pågældende virksomhed længe, er det som regel ikke et problem. Mange virksomheder er nemlig gensidigt afhængige af hinanden over en længere periode. Problemerne opstår, hvis en virksomhed går i stå, fordi deres leverandør ikke er i stand til at levere de rette varer. Vi anbefaler derfor, at du aldrig binder dig til lange aftaler.

Hvornår skal man outsource IT?

Implementering af ny teknologi

Hvis I står over for større opgraderinger eller implementering af ny teknologi i virksomheden, så er det et godt tidspunkt at outsource. Microsoft udfaser f.eks. deres produkter gradvist, og dette kan være med til at udgøre en sikkerhedsrisiko. I 2023 stopper opdateringerne af Windows 10, og flere af Microsofts serverprodukter udfases i 2023. Det er derfor oplagt at tage det næste skridt og outsource din virksomheds IT inden for denne periode.

Når virksomheden vækster

En stigende vækst betyder ofte mere travlhed. Af den grund vælger mange virksomheder at outsource deres IT, når de begynder at vækste. Ved at outsource din virksomheds IT-system til et firma, som er specialiseret i IT-sikkerhed, Cloudlæsninger, Compliance og lignende, frigiver du ressourcer til jeres kernekompetencer. På denne måde får I mere tid til at øge jeres vækst og pleje virksomhedens fremgang.

Derfor skal du vælge IT-outsourcing hos IT Confidence

Det er relativt nemt at komme i gang med at outsource din virksomhed IT, hvis du:

  1. har et overblik over, hvad du har af licenser,
  2. kan give os adgang til jeres udstyr og måske servere
  3. … eller noget I har lejet hos en udbyder.

Herefter kan vi sammen gennemgå jeres nuværende installation, hvor vi vil komme med vores anbefalinger og præsentere muligheder for forbedring.

Hos IT Confidence vil vi aldrig opgradere eller ændre installationen midt i et flytteprojekt. Vores mål er, at hjælpe din virksomhed i sikker havn,  i samarbejde med dig. Vi lægger således en fælles plan for fremtidige opdateringer af din IT. Kontakt IT Confidence, hvis din virksomhed skal outsource IT

Hvis du går med tankerne om at outsource din virksomheds IT og få mere tid til kerneprocesser, kan du kontakte IT Confidence uforpligtende. Sammen finder vi den bedste løsning for din virksomhed.