DOS

DOS (Disk Operating System) er et tidligere operativsystem, der primært blev anvendt på personlige computere. Det tilbyder en kommandobaseret grænseflade til filstyring og eksekvering af programmer.

Hvad er DOS

DOS står for “Disk Operating System” og er et operativsystem, der blev udviklet af Microsoft i 1980’erne. Det var det primære operativsystem til IBM PC-kompatible computere i en periode og blev brugt til at styre filsystemet, hukommelsesstyring og andre grundlæggende funktioner på computeren.

Senere blev “DOS” også brugt som forkortelse for “Denial-of-Service“, som er en type angreb, hvor en angriber forsøger at overbelaste en server, netværk eller en anden computerressource ved at sende en stor mængde trafik eller anmodninger. Dette kan føre til, at den angrebne tjeneste eller ressource bliver utilgængelig for legitime brugere, og dermed skabe problemer for virksomheder eller organisationer.

DOS-angreb kan udføres ved hjælp af forskellige metoder, herunder UDP-flod, TCP-flod, ICMP-flod og HTTP-flod, og de kan have alvorlige konsekvenser for ofrene. Virksomheder og organisationer forsøger at beskytte sig mod DOS-angreb ved hjælp af forskellige sikkerhedsteknikker og -værktøjer, som f.eks. load balancers, firewall, intrusion detection og prevention systemer (IDS/IPS) og Distributed Denial-of-Service (DDoS) beskyttelsestjenester.